Team Velo Cycling
Team Velo Cycling ry

- Suomen nopein pyöräilyseura jo vuodesta 1999!

 

Lieto, tuo sopivan kokoinen kunta Turun koilispuolella on kautta aikojen ollut tunnettu kovana urheilupitäjänä. On suunnistajia, yleisurheilijoita, hiihtäjiä sekä mäkihyppääjiä. Saavutuksia on tullut aina Maailman Mestaruuksia myöden. Lietolaisia urheiluseuroja tutkiessa yksi laji kuitenkin puuttui joukosta, pyöräily. Liedossa ei ollut pyöräilyyn erikoistunutta seuraa, oli aika tehdä jotain.

 

Elettiin viime vuosituhannen viimeistä vuotta ja vielä kyseisen vuoden viimeisiä kuukausia, eli vuoden 1999 loppusyksyä. Kahdelle Liedossa asuvalle pyöräilijälle oli tullut jossain vaiheessa liian pitkää harjoitusta mieleen perustaa oma seura. Asiaa mietittiin vielä muutamalla lenkillä ja ynnäiltiin asian hyviä ja huonoja puolia. Hyvät puolet voittivat ja seuran perustaminen aloitettiin todella pienen porukan kesken. Alussa seura käsitti vain kaksi ajajaa Samu Laineen ja silloin vielä sukunimellä Sirén tunnetun nykyisen Maaria Laineen sekä heidän perheensä taustahenkilöinä.

 

Nimeksi muotoutui melko nopeasti Team Velo Cycling, suoraan suomennettuna ratapyöräily teami.
Näin asia aluksi olikin, kyseessä oli kahta ajajaa varten perustettu seura tukemaan heidän uraansa ratapyöräilijöinä.

 

Todella nopeasti kävi kuitenkin selväksi että seurallamme oli kysyntää. Uusia jäseniä ja kilpailijoita liittyi ryhmäämme joka vuosi. Samalla myös laajeni seurassamme harrastettavien lajien kirjo. Jäseniksi liittyi kovia maantiepyöräilijöitä sekä aivan maastopyöräilyn maailmanhuipulla ajavia kuskeja. Emme myöskään sulkeneet ovia ulkomaalaisilta ja näin saimme joukkoomme vieraita Hollannin pyöräilyliitosta asti.

 

Liedon kunta otti seuran heti omakseen ja osoitti suurta intoa pyöräilyä kohtaan. Kunta onkin ollut alusta asti mukana auttamassa seuramme kasvamista ja kehittymistä.
Ensimmäisiä kilpailuita järjestettäessä huomasimme tuon Liedon kunnan tuen todella. Itse kunnanjohtaja ilmoittautui mukaan porukkaamme ja tuli ampumaan lähtölaukauksen kilpailuihimme.

Näistä ensimmäisistä Liedon Kortteli -ajoista alkoi myös perinne joka syksyisistä kilpailuista Liedossa. Vain yksi vuosi on jäänyt väliin, mutta tuolloin isännöimme ratapyöräilyn SM-kilpailuita.Myöskin cyclo crossin, kortteliajon ja paritempon Suomen mestaruuksista on taisteltu Liedossa.

 

Nykyisin kai voimmekin todeta olevamme jo melko iso pyöräilyn erikoisseura.

Kilpailijoita joukossamme on tällä hetkellä yli kolmenkymmenen ja jäseniä moninkertainen määrä. Yhteisharjoitukset ja leirit kuuluvat ohjelmaamme, ajajiamme näkee ympäri Suomea kilpailuissa mukavasti menestyen, vaikkei menestyminen olekaan mikään edellytys jäsenyydellemme vaan ennemminkin pyöräilystä ja tietenkin myös itse pyöristä nauttiminen.

 

Voimme kuitenkin olla seurana ylpeitä ajajistamme. Seuramme ajajat ovat saavuttaneet Maailman mestaruus pronssista, Maailman cupin voittojen kautta lukuisiin Suomen mestaruuksiin ja lähes kaikkea siltä väliltä.